Blog


Pod Poľanou na Hriňovskej stovke 2023

11.09.2023 17:29

V sobotu 9.9.2023 som sa opäť vyskytol niekde, kde sa partia báb a chalanov tvrdohlavo rozbehla do sveta v ranných hodinách, kedy slušní ľudia ešte spia.
Tentoraz zdolávali nástrahy 114 km dlhej trate Hriňovská stovka.

Počasie bolo špičkové. Ale nie pre beh. Na oblohe by sme oblaky hľadali dlho a aj napriek tomu márne. Teploty lámali teplomery, ale partia bežcov si s tým naopak hlavu nelámala a ukrajovali z trate kilometer za kilometrom.

Ako to už na týchto akciách býva, stretával som len bežcov, ktorí si toto peklo pekne užívali. A musím sa priznať, že aj ja s nimi :) (Ako fotograf, aby sme prdišli nedorozumeniam)  
Zavítal som na miesta, na ktorých som doteraz nebol a objavil som pár neuveriteľných zákutí, kde okrem cvrlikania cvrčkov nebolo počuť nič iné. Iba kde – tu preletel funiaci, spotený tvor, ktorý ignoruje svetelné podnety a jediné na čo je ako tak ochotný  zareagovať su slová: jonťák, voda, občerstvovačka, sacharidy, tempo a kilometre. Inak sú to tvory neškodné, pokiaľ ich stretnete kľudne im zamávajte, povzbuďte ich krikom,  alebo potleskom, neublížia vám.

Na 50. kilometri už boli bežci roztiahnutí na hodný kus cesty. Niektorým začali ubúdať sily, niekoho prekvapili bolesti, tak sa žiaľ pritrafilo aj pár DNFiek, ale to už tak býva a držím im palce, aby to nabudúce vyšlo podľa ich predstáv.
 Väčšina však mala dostatok energie aby sa im  podarilo prekonať všetko negatívne a veselo sa zazubili v Hriňovej, keď prebiehali cieľom.

Gratulujem víťazom a aj všetkým tým, ktorí mali dostatok odvahy postaviť sa na štart a vyraziť.
Zároveň ďakujem organizátorom  - Slovak Ultra Trail a dobrovoľníkom, za skvelo odvedenú prácu a nádherné podujatie.
Dúfam a verím, že budem mať o rok opäť možnosť vychutnať si atmesféru ďaľšieho ročníka Hriňovská stovka.


© Speedano. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár